Internat / Stołówka
ZFŚS
RODO
Piekarz |
czwartek, 25 listopada 2010 13:40 |
Zawód: Piekarz Na zajęciach w szkole przez 3 lata uczniowie zdobywają wiedzę z przedmiotów ogólnokształcących, jak też są kształceni w zakresie teoretycznym z przedmiotów zawodowych w trzech blokach tematycznych: technicznym, ekonomicznym i produkcji piekarskiej. Przez cały okres nauki zdobywają doświadczenie w wybranych piekarniach rzemieślniczych. Okres nauki: 3 lata Przedmioty zawodowe:
Zajęcia praktyczne odbywają się dwa razy w tygodniu w piekarniach po 6 godz. dziennie. Uczeń zdobywa i kształci umiejętności związane z produkcją pieczywa. Zajęcia praktyczne trwają 3 lata i kończą się egzaminem zawodowym. Po zakończeniu nauki w szkole i na praktyce uczeń będzie umiał:
Posiadając takie umiejętności uczniowie mogą podjąć pracę we wszystkich piekarniach lub ciastkarniach. Mogą również próbować uruchomić własną działalność produkcyjną. |